İSO ETP Etkinliğinde Sanayiciler ve Tasarımcılar Yüksek Katma Değer İçin Buluştu

  • Diğer Haberler
sanayi_manset_etp_01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) bünyesine çalışmalarını sürdüren, katma değerli ürünlerle sanayinin ve Türkiye’nin rekabet gücünü artırmayı hedefleyen İstanbul Sanayi Odası Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme Merkezi’nin (İSO ETP) düzenlediği “Sanayide Endüstriyel Tasarımın Gücü” etkinliği gerçekleştirildi. İSO genel merkez binası Odakule’de gerçekleşen etkinlikte Türkiye’de sanayinin geleceği ve endüstriyel tasarımın sanayiye katkısı konuşuldu.

Sanayiciler, endüstriyel tasarımcılar, girişimciler, KOBİ’ler ve araştırmacıların yer aldığı organizasyonda İstanbul Tasarım Raporu da kamuoyuyla paylaşıldı. Etkinliğin sabah oturumunda, endüstriyel tasarımın Türkiye’deki potansiyeline ilişkin saha çalışmalarına dayanan bulguları içeren İstanbul Tasarım Raporu kamuoyu ile ilk kez paylaşıldı. Dünya Tasarım Örgütü Avrupa Bölgesi Danışmanı, Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği Başkanı ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Başkan Yardımcısı Sertaç Ersayın tarafından “Endüstriyel Tasarımın Gücü ile Global Pazarda Katma Değer Yaratmak” adlı bir sunum gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında gazeteci ve ekonomi yazarı Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünde “Sanayide Endüstriyel Tasarımın Gücünü Kullanmak” konulu bir panel de düzenlendi. Türkiye sanayisinin geleceğinin şekillendirilmesine katkıda bulunması amacıyla düzenlenen panelde İSO Meclis Üyesi ve İF Tasarım Ödülü Sahibi Aynur Ayhan, İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülname Turan ve Hidromek A.Ş. Tasarım Stüdyosu Müdürü Hakan Telışık konuşmacı olarak yer aldı.

Öğleden sonra düzenlenen oturumunda ise sanayiciler ve endüstriyel tasarım sektör paydaşları, yeni iş fikirlerini ele almak ve iş birliklerini geliştirmek için bir araya geldi. Kısa ikili görüşmeler şeklinde gerçekleşen iş birliği görüşmelerinde sanayiciler ve tasarımcılar yeni iş fikirlerini tartışırken, var olan iş ağlarını da geliştirme olanağı buldu. İSO ETP’nin sanayicilerin ve endüstriyel tasarımcıların hizmetine sunduğu online eşleşme altyapısı sayesinde, etkinlik süresince gerçekleşen iş birliği görüşmeleri, etkinlik sonrasında sürdürülebilecek.

İstanbul Tasarım Raporu’nun özetine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

https://isoetp.com/